"Alates tänasest päevast, 19. maist 2009 ning selle postituse veebikeskkonnas aapoilves.blogspot.com avaldumise kellaajast palun mind, Aapo Ilvest, enam mitte lugeda kirjandusrühmituse Tartu Noorte Autorite Koondis (NAK) liikmeks," kirjutab ta.

"Lahkumise põhjuseks on vanus, avaldatud ja küpse loomingu hulk ning maailmavaatelised erinevused mõnede rühmituse liikmete nimekirjas olevate isikutega."

Tõenäoliselt pidas Ilves silmas Inno ja Irja Tähismaad, kelle pärast lahkus hiljuti samast rühmitusest kirjanik Jaak Urmet alias Wimberg. Wimbergi sõnul astus ta Noorte Autorite Koondisest välja "reaktsiooniks selle liikmete Irja ja Inno Tähismaa (I&I) osalemisele 9. mail Helsingis toimunud nn pidulikul võidupäeva seminaril."

"Sellel üritusel, mille korraldajateks olid tuntud soome neostalinistid Johan Bäckman ja Leena Hietanen, pidasid I&I ettekanded teemal "Kuidas Eestist sai hirmu vabariik" ja "Eesti aheldatud ajakirjanikud - kuidas Eesti valitsus kontrollib ajakirjandust", kirjutas Wimberg.

"Diplomaatiliste protestiavalduste hulka kuulub saalist lahkumine. Kollektiivi puhul on selle protestiavalduse vasteks liikmeskonna hulgast lahkumine. On diskrediteeriv, piinlik ja vastik kuuluda sellise sammu astunud isikutega ühte kollektiivi, kanda koos nendega sama rühmatunnust."

Aapo Ilves ütles, et tema tänane otsus on tehtud iseseisvalt, see on lõplik ning kommentaare ta selle kohta ei anna.

Kui rühmituse NAK tuumiku baasil tekib kirjandusrühmituslik juriidiline keha sama või uue nimega, fikseeritud põhikirja ning liikmelisusega, on Ilves nõus selle töös osalema.