Ajukasvajasse surnud naisest jäi maha kuus last sugulaste ja lähedasteta ning nende koduks on tuleohtlik igast otsast lagunev maja. Nooremate õdede-vendade eest hoolitsemise võttis enda kanda 26-aastane vanem õde Avelii, kes varem elas Pärnus üürikorteris ja töötas spoonitehases. Asja muudab keeruliseks aga see, et Aveliil sääste ei ole, töötamisvõimalust Hanilas samuti mitte, ega ka kogemust nii suure pere majandamisega. Abi  pakkus pereportaal
, kes võttis annetuste kogumise enda peale.

Paljud lugejad tõstatasid küsimuse, miks ei saa raha otse vaesuses vaevlevale perele annetada.

"Arutasime koos valla sotsiaalnõunikuga, et on mõistlik, kui raha kogutakse ühte kohta," selgitas Delfile Nupsu.ee toimetaja Agnes Kuus. "Arvestades, kuidas see pere siiamaani on elanud, võib korraks saadud suur raha tekitada tunde, et oi, me oleme nii rikkad, lähme ostame ruttu-ruttu midagi kokku ja lõpuks on seis ikka samasugune."

Nupsu.ee püüab peret aidata, organiseerides vana lagunenud maja remonti ning kogudes perele annetusi. "Ega kogu selle ehituse organiseerimine ei ole kerge. Leida ehitusmaterjal ja  ehitusspetsialiste, kes kõik vajalikud asjad ära teeksid," selgitas Kuus, et pere üheks suurimaks sooviks on saada korda veevärk, milleks on vaja ehitada uus puurkaev ja vedada vesi majja sisse, samuti on vajalik uus katus, seinte ja põrandate soojustamine, ning elektrisüsteemi kontrollimine ning vajadusel välja vahetamine.

Nupsu.ee arveldusarvele raha üle kandes ei tarvitse karta, et osa rahast tulumaksu näol kaduma läheb. "Konsulteerisime selles küsimuses ka, tegemist on doonorkontoga, kuhu laekuvad füüsilise isiku annetused ning mis vahendatatkse edasi teisele füüsilisele isikule," kinnitati Nupsu.ee portaalist.

Esmaspäeva hommikuks oli kogutud perele 268 000 krooni.