"On kaks võimalust: varjuda kuhugi tuppa teleka taha ja uudiste ajal kõiki sõimata ja karjuda kui vastikud on poliitikud või  teha midagi selleks, et asi oleks natuke helgem ja ilusam," selgitas ta.

Anvelti sõnul on ta aastaid püüdnud selgusele saada, kuidas ta maailma näeb ning sotsiaaldemokraatide maailmavaade sobib tema väljakujunenud isikliku käsitlusega kõige paremini. "Erakonnad ei ole ju rahva vastu, vaid rahva poolt. See on vajadus midagi korda saata," arvas ta, lisades, et kõik inimesed vastutavad täpselt samamoodi riigi eest, ükskõik, millisesse klassi nad kuuluvad. "

Erakonda astumine oli Anvelti sõnul esimene samm riigi ja ühiskonna korraldusse oma panus anda. "Kohalikud valimised on kindlasti isiklik jõuproov ja tiimitunnetuse proov," arvas ta.

Anvelt ei salga, et kui poliitika hakkab tööd segama, siis tuleb teha valik ning ta on selleks valmis. Samas on töö kaitseväe juhataja nõunikuna tema sõnul vägagi apoliitiline ja administratiivne. "Tänasel päeval ma isegi imestan, et minu tagasihoidlik isik sellise ažiotaaži üles lõi, endal läks ka põlved nõrgaks," naeris Anvelt ning kinnitas, et erakonna liige olemine ei tähenda mingisugust agitatsioonitööd.