Eesti Geoloogiakeskuse juhtivseismoloog Heidi Elisabet Soosalu rääkis Päevaleht Online'ile, et kui vaadata tõenäosust, siis ootab ka Eestit lähiajal ees maavärin.

"Tõenäosuse seisukohalt võttes toimub Eestis iga kahe aasta jooksul üks väike maavärin," rääkis Soosalu. "Kui arvestame, et viimati toimus maavärin Eestis 2006. aasta novembris ja enne seda 2004. aastal, siis läheb järjest tõenäolisemaks, et lähiajal tabab Eestit taas maavärin," selgitas ta.

Seismoloogi sõnul on Eesti puhul õrnalt tunda juba sellist maa kõikumist, millel on 2 või 3 magnituudi. "Juba see oleks meie mõõtkavas suur ja inimene juba taipaks, et maa kõikus, aga mingit suurt ohtu see iseenesest ei tekitaks," rääkis Soosalu.

"Samas ei ole ju välistatud, et suuremaid maavärinaid võib toimuda ka rahulikus piirkonnas. Kui tuletada meelde 1976. aastal Osmussaart tabanud maavärinat, siis selle magnituud oli 4,6," tõi ta näitena välja. "Aga selle taastoimumine ei ole pigem tõenäoline," märkis ta.

"Kokkuvõttes võib öelda, et väikesi sündmusi on oodata poole aasta - aasta jooksul, aga mitte midagi suurt ja katastroofilist nagu Itaalias," märkis ta.