Perega märtsis Egiptusse puhkama sõites valisid viieaastase Markuse ema-isa peatumiseks Sharm el Sheiki kuurordi viietärnihotelli, kus peale veekeskuse leidus hotellis kõikvõimalikku meelelahutust - muu hulgas tehti seal turistidele ka ajutisi hennatätoveeringuid, kirjutab Õhtuleht.

Gerti sõnul polnud tal polnud aga aimugi, et kahjutu loodusliku henna asemel võidakse tätoveerida ka mürgise musta hennaga - viimane sisaldab (näiteks sarnaselt tumeda juuksevärviga) kivisöetõrvast tehtud parafenüleendiamiini (PPD), mis võib nahka sööbides tekitada kõikvõimalikke tervisehädasid kogu eluks.

Kuna Markus aga midagi ei kurtnud ning draakonipilt oli poolteisenädalase puhkusega peaaegu ära kulunud, lasi ema enne kojusõitu tätoveeringut uuendada, kuid kodus lõi aga Markuse käsi punetama ning sellele tekkisid villid.

„ [Tallinna lastehaigla] arst oli parajalt kohkunud, kui kätt nägi ja tegi hunniku pilte," ütleb Gerti, kelle sõnul on käsi paranemas, kuid Markuse organismi jõudnud PPD on teinud temast allergiku - allergiahoo saanud laps isegi näiteks musta värvi spordisärgi selgatõmbamisest.