Kuku „Keskpäevatunni” lõpus tsiteeris saatejuht Priit Hõbemägi Enn Soosaare artiklit, kus viimane lahkab Eesti riigi põhiseadust selle keelelisest aspektist lähtuvalt.

Hõbemäe sõnul kirjutas Soosaar seal riigikohtu lahendist, mis keelas riigikogul põhiseaduse järgi oma palkade külmutamise.

„Kohtuotsuses lähtuti selgelt grammatilis-keelelisest vormist,” selgitas Hõbemägi ning kirjeldas, kuidas Soosaar oli oma artiklis lahanud erinevaid põhiseaduse paragrahve just sellest samast keelelisest aspektist lähtuvalt.

„Meie põhiseaduses on palju halvasti sõnastatud punkte, kuna see võeti vastu kiirustades. Seal on umbes kuus-seitse punkti, kus põhiseadust ei täideta,” rääkis Hõbemägi.

„Kõige kiuslikum neist on see: paragrahvis 63 seisab selgelt, et riigikogu liige ei tohi olla üheski muus riigiametis. Mis olukord meil siis nüüd on? Riigikohus ühes kohas otsustab, et ei tohi nihkuda kõrvale sellest, mis on kirjas ja teises kohas võib? Ma lähen närvi selle peale. Mis siis toimub? Ühe lause järgi peab käima ja teise järgi ei pea,” oli Hõbemägi tõeliselt nördinud.