ETV2 programmis olevat venekeelset uudistesaadet jälgib püsivalt 10 000 venekeelset vaatajat, mis on viis korda vähem, kui oli vaatajaid põhikanalil. Samas kinnitab rahvusringhääling, et venekeelse vaatasjakonna hulk ei ole märkimismäärselt vähenenud.

„Positiivne on see, et venekeelne vaatajaskond on vene "Aktuaalse kaamera" ka uues kanalis, ETV2-s, üles leidnud, nende sihtrühmas on vaatajate arv jäänud suurusjärgult enam-vähem samaks: 10 000 vaatajat saate kohta keskmiselt. ETV-s oli saatel venelastest vaatajaid vahemikus 10-15 000,“ lausus Delfile rahvusringhäälingu uuringukeskuse juht Raivo Suni.

Suni sõnul näitavad üldauditoorimi numbrid, et ETV-s oli venekeelsel "Aktuaalsel kaameral" 50 000-60 000 vaatajat ühe saate kohta, kuid sellest rohkem kui kaks kolmandikku moodustasid eestlased.

Märtsist on ETV2 kõigi kaabellevi ettevõtete odavaimates pakettides ja on nähtav ka STV kõigis kaabellevi piirkondades.

Rahvusringhäälingu esindaja tõdes, et jaanuari alguses, kui kaabellevist kadus ajutiselt venekeelne telekanal PBK, tõusis vene AK vaadatavus ligi kaks korda.

„Sarisaadetest on ETV2-s suurim vaadatavus läbi nädala just venekeelsel "Aktuaalsel kaameral", samuti lastesaadete vööndil,“ kinnitas Suni.

Suni nentis, et kättesaadavusele lisaks on oluline inimeste väljakujunenud vaatamisharjumus - uute kanalite ülesleidmine ja nendega harjumine võtab aega. „Olgu selle näiteks kasvõi erakanalite digitaalsed sõsarkanalid, mis on eetris olnud umbes aasta ja millele pühendatakse veidi rohkem aega kui ETV2-e vaatamisele.“