85-aastane medpunkti endine juhataja Felicitas Alasalu tunnistas
, et ta ei tea, kus tema ravikabineti nimel välja võetud 3100 retsepti tegelikult on.

Juba mullu suvel sai "Pealtnägija" esimesed vihjed, et Soome narkomaanidele massiliselt retseptide välja kirjutamises varemgi süüdistatud arstide seltskond ajab kahtlast äri edasi ühes Karu tänava kortermajas.

Registri järgi on korter, mille vahet hõimurahva narkomaanid väidetavalt voorivad, elupind. „Seal ei peaks toimuma mitte ühtegi liigutust, mis on seotud tervishoiuteenuse osutamisega, ammugi retseptide jagamisega,” kinnitas tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe.

Et tuvastada, kas Karu tänaval töötab tõesti illegaalne kliinik, alustas "Pealtnägija" eksperimenti, mille sarnast varem pole tehtud – vaja oli tõelist välismaa narkomaani.

Koostöös Soome riigi-TV saatega "Silminnäkijä" kulus sobiva kandidaadi leidmiseks ligi pool aastat. 26-aastane mees, kes kasutab saates varjunime Petteri, on ligi 13-aastase staažiga sõltlane. Tabletiturism on talle tuttav: ta on lahe lõunakaldalt ennegi retsepte ja rohtusid toonud. Enne võõrutusravile minekut oli Petteri nõus ajakirjanduslikus katses kaasa lööma.

Juba esimesel külastusel, 3. veebruaril sai Petteri Karu tänava korterist 600 krooni eest kolm retsepti kangetele rahustitele ja uinutitele kogustes, mis tavainimese jalad ees kalmistule saadaks. Kuid sellega lugu alles põnevaks läheb.

Selgub, et arstid, kelle nimel retseptid väljastati, ise neile alla ei kirjutanud. "Pealtnägija" uuris, kes retsepte võltsis ja kuidas viisid pettuse niidid Põhja-Eesti Pimedate Ühinguni.