“Oleks vaja siiski saada väga tõelähedast analüüsi sellest, millised on tegelikult maksulaekumised, millised on n-ö riigi rahavood. Täna seda kahjuks ei ole,” rääkis Sepp “Aktuaalsele kaamerale”.

“Kaheksa miljardit krooni on muidugi selline suurusjärk, mis tähendab seda, et kärbe puudutab praktiliselt kõiki valdkondi. Valitsuse töö teeb kindlasti lihtsamaks see, et võrreldes selle olukorraga, mis oli eelarve planeerimise ajal, on kõvasti langenud hinnad ja see muudab odavamaks investeeringud,” märkis endine rahandusminister, rahvaliitlane Aivar Sõerd, vahendab ERR Uudised.

Tema hinnangul on langenud hindade valguses võimalik võtta luubi alla ministeeriumide majanduskulud ja riigihanked ning see summa pole tähtsusetu.

Kuna eurole üleminek on kinni valitsussektori kuludes tervikuna, tasuks Sõerdi arvates rohkem pöörata pilk ka kohalike omavalitsuste poole. Küll aga teeb teda nõutuks indekseeritud pensionitõusu külmutuskava.

Rohelised kärpekohtadest rääkida eriti ei taha, vaid leiavad, et pigem on vaja vaadata kuidas kriisist välja rabeleda ning juhivad jutu tulevikuinvesteeringute ehk siis säästva energia peale.