Keskerakonna noortekogu esimehe Siret Kotka sõnul tõsteti majandusbuumi ajal pidevalt toidukaupade hindu ning nüüd, kus meie majandus on kriisis, tunnetavad tõsiseltvõetava konkurentsi puudumist toidukaupade turul eelkõige just tavainimesed.

“Millegipärast on põhiliste toidukaupade hinnad Eestis tunduvalt kallimad kui mujal Euroopas, näiteks Tšehhi pealinnas Prahas või Saksamaal,” lausus Kotka.

“Seda pigem seetõttu, et meil domineerivad turul kolm-neli hindu dikteerivat suurtegijat, mis on kahtlemata liiga vähe. Konkurentsi saaks kindlasti tõsta sellega, kui riik looks kõik eeldused selleks, et turule saaksid siseneda just odavamate hindade poolest tuntud Lääne kaubandusketid.”

“Samuti peaks riik aktiivsemalt toetama kodumaise põllumajandustoodangu müüki Eestis olevates kaubanduskettides,” arvas Kotka.

Kesknoored soovitavad majandusministrile, et riik peaks tõstma konkurentsi toidukaubanduskettide turul, mis lõpetaks hindade dikteerimine paari suurema kaubandusketi poolt. Selle tulemusena peaksid toiduhinnad alanema.