„Kohtumine toimus öösel Eniveres,” rääkis Haapsalu mees Raimond Lunev Lääne Elule 28. detsembri karmidest sündmustest. Lunven leidis vigastatud ilvese veretilkade järgi poolsada meetrit eemal majavaremete juurest istumas. „Vaakus seal elu ja surma vahel.”

Seitsmeaastase Pahvi peremees kutsus kohale Haapsalu jahisektsiooni esimehe Arvo Kuslapi. „Hing oli sees, pool tundi varem oli ta müüri äärel istunud,” kirjeldas Kuslap nähtut. Kuna ilvesel elulootust polnud, lõi jahimees looma puunotiga maha.

Kuslapi sõnul oli täiskasvanud ilves kõhn ja armetu. „Arvan, et ta oli 15 kilogrammi ringis,” pakkus ta looma kaalu. Kiskja võis Kuslapi hinnangul põdeda kärn– või mingit muud nahatõbe. Kuigi ilves tavaliselt kunagi ise maja juurde ei tule, selgus tema koljust võetud proovide põhjal, et marutaudis ilves ei olnud.

Koerakesele võinuks täie tervise juures oleva ilvesega kohtumine kurvalt lõppeda. „Taks on ikka kärbes ilvese kõrval,” lisas ta. Haigegi kiskja peatamine läks Pahvile kalliks maksma — tema turjale jäid lahingust ilvese küünejäljed.

„Turi oli verine ja katki, käisime Haapsalus loomakliinikus lappimas,” rääkis Pahvi peremees. Ta lisas, et terve ilves lööks väikese looma käpaga surnuks, aga selle ilmselt haige looma eest jõudis taks ära hüpata.

„Kui televisioonis on film „Vampiiritapja Buffy”, siis meil on nüüd “Ilvesetapja Pahvi”,” naljatas vapra koera peremees. Pahvil pole see esimene kord oma territooriumi kiskjate eest kaitsta. Varem on ta pidanud eemale tõrjuma kährikuid ja rebaseid.