„Seda teemat [maadevahetust — toim.] ei tõstetanud mina, ma ei küsinud ühtegi kinnistut ja mul ei olnud ühtegi kinnistut, mida vahetada. Mulle kinnitati, et kõik maadevahetusega seotud protseduurid tehakse vastavalt Eesti vabariigi seadustele,” selgitas Kilk, kelle sõnul tegi talle ettepaneku maadevahetuseks tollane minister Villu Reiljan.

Kilk kinnitas veel, et pärast ajakirjanduses avaldatud stenogrammi toimus veel üks kohtumine tollse maa-ameti juhi Kalev Kanguriga, kus viimane väitis, et maadevahetus ei tasu end ära.

Ärimehe selgituste peale tundis Hans H. Luik huvi, kas Kilk lõpuks ikka aru sai, et tegu on kriminaalse sündikaadiga?

„Jah, sellepärast ma küsingi, et kas füüri on vaja välja lasta, kui kõik on seaduslik,” vastas Kilk.

Priit Hõbemägi tuletas meelde, et ajakirjandusliku eksperimendi puhul, mida Kilk väitis end teinud olevat, lepitakse eelnevalt kokku kas peatoimetajaga või otsese juhiga, et eksperiment toimub, sest pärast selgitama hakates võib mulje jääda, et asjad ei ole päris puhtad. Ei Luik ega Hõbemägi ega ka Kuku peatoimetaja Janek Luts ei teadnud aga Kilgi eksperimendist ega ka kapos ülekuulamistel käimisest mitte midagi.

Selle küsimuse peale võttis Kilk jutuks hoopis varasema juhtumi, mil ta tegi politseile avalduse. Nimelt vestles ta aastaid tagasi allmaailmategelastega teemal, kuidas ostetakse ära politseinikke ja kohtunikke.

„Palun, mängige need lindid ka ette ja küsige mu kommentaari,” lausus Kilk. „Need lindid on märgatavalt konkreetsemad ja põnevamad, seal on ka konkreetne hinnakiri, palju maksab politseinik ja palju maksab kohtunik.”