Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kindlustusdirektori asetäitja Toomas Pajo sõnul piisab alates uuest aastast oma autoga Venemaale sõitmiseks rohelisest kaardist, mille kehtivusala hõlmab ka Venemaad, teatas fondi kommunikatsiooni koordinaator.

„Oluline on silmas pidada, et roheline kaart kehtib Venemaal ja muudes riikides ainult siis, kui kaardi väljatrükil ei ole vastavad riigid maha kriipsutatud,“ selgitas Pajo. „Rohelist kaarti saab küsida oma kindlustusandjalt.“

Samamoodi võivad Venemaa kindlustusandjad väljastada rohelisi kaarte Eestisse saabuvatele Venemaa sõidukitele — sellisel juhul on ka neil täidetud liikluskindlustuse lepingu sõlmimise kohustus.

Roheline kaart on Eestis, teistes Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikides ja rohelisel kaardil märgitud riikides kehtivat liikluskindlustust tõendav dokument.

Roheline kaart väljastatakse kindlustusvõtja taotlusel ning on Eestis registreeritud sõidukile kohustuslik kui sõidetakse rohelise kaardi liikmesriiki, mis pole Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriik.