“Tegemist on
tribal
-tätoveeringuga,” ütles Delfile kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja Arvo Jõesalu, kelle sõnul sellises tätoveeringus kaitseväelase kehal mingit probleemi ei ole.

Tegemist african tribal-tätoveeringuga ja see on seotud võitluskunstiga capoeira “Antud tätoveeringu kandja tegeleb selle võitluskunstiga,” ütles Jõesalu. Tätoveeringut tähistavad märksõnad kiirus ja pühendumus.

Kui Relva-SS sümboliks on kaks kõrvuti asetsevat S-tähte, siis kaitseväelase kaelal olevad kaks S-tähte meenutavat kujutist on läbi põimunud.

Pärast 2006. aasta 24. veebruari vabariigi aastapäeva paraadi lahvatas rahvusvaheline skandaal, kui internetis hakkas levima pilt ühe naiskaitseliitlase kõrvast, milles oli haakristiga kõrvarõngas.

Toonane kaitseminister Jürgen Ligi mõistis selliste sümbolite kandmise karmilt hukka. “Pole vahet, kas pöörata haakristi või sirpi ja vasarat ühte või teistpidi, nad jäävad kuritegelike ideoloogiate ja režiimide sümboliteks. Tänapäeval ja meie kultuuris tajutakse neid väga üheste märkidena,” ütles Ligi.

Nii haakrist kui kaks kõrvuti asetsevat S-tähte on pälvinud natsismi sümbolitena rahvusvahelise hukkamõistu ja on paljudes riikides keelustatud.