"Meie sõnum praegusel hetkel on just nimelt positiivne,“ rõhutas Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi meediale edastatud teates, kommenteerides tänases Eesti Päevalehes ilmunud artiklit.

Täna Eesti Päevalehes ilmunud artiklis „Eesti Kunstiakadeemia jääb rahahätta“ kirjutatakse, et vaatamata ehitushindade langemisele ja esialgu kavandatud hoonemahu kärpimisele võib EKA uue hoone rajamine nõuda lisaks saja miljoni krooni suuruse laenu võtmist.

„Ehitushinnad on odavamaks läinud ja seetõttu võib meie esialgses projektis nimetatud laenuvajadus osutuda mittevajalikuks. Artiklis on seda mainitud möödaminnes, ajakirjanik kirjutab nagu ta oleks nii valitsuse eest rahade jaotamise kui EKA eest laenu võtmise juba ära otsustanud,“ selgitab Kivi.

"Artikli lõigus, kus räägitakse EKA ruumijaotusest ja hoone võimalikust jagamisest Balti Filmi- ja Meediakooliga (BFM) on ajakirjanik lähtunud vananenud andmetest. „Jutt hoones BFM-le ette nähtud tuhandest ruutmeetrist on aegunud,“ kommenteerib Eesti Kunstiakadeemia rahandusosakonna juhataja Marek Jaansoo.

„EKA on teadlik BFM ruumivajadusest, mis on 3000 ruutmeetrit,“ lisab ka Signe Kivi. „Otsime läbirääkimistel kompromissi.“

Marek Jaansoo ei mõista, miks on artikkel üles ehitatud selgelt negatiivses valguses esitatud EKA võimalikule laenuplaanile: „Selles, et kõrgkoolid laenu võtavad, pole midagi erakordset, kõigil Eesti avalik-õiguslikel ülikoolidel on laenud. Kogu see olukord on muutunud juba enam kui kummaliseks – teised Eesti ülikoolid on saanud endale uued peahooned riigi rahadega, meid sunnitakse aga pidevalt ennast tõestama.“