Seaduskuulekad inimesed ei karda politseid, nad näevad politseis liitlast ja head teekaaslast turvalisema Eestini jõudmisel, ütles Ilves presidendi kantselei teatel.

„See ongi nii, kui mõelda näiteks kuu aega tagasi Maardu juures kiirust mõõtnud politseinikele Toomas Lehterile ja Roland Meriteele, kes viisid oma patrullautoga haiglasse naise, kellel oli just alanud sünnitus ning kelle abikaasa pöördus abipalvega politseipatrulli poole,” tõi president näite ja lisas, et sellist inimlikku hoolivust peaks jätkuma meie igasse päeva.

„Samavõrd ootame me politseinikelt pühendumust, otsustavust, leidlikkust. Ootame sellist tegutsemist, mida näitas vanemkomissar Sergei Futkin, kes lahendas oktoobri alguses Viru vanglas tekkinud kriisiolukorra, kui kaks noormeest võtsid pantvangi sotsiaalpedagoogi.”

Presidendi sõnul on meie politsei korduvalt tõestanud enda rahvusvahelist haaret ja väga head suutlikkust tõhusaks rahvusvaheliseks koostööks.

Ilvese sõnul on tal hea meel, et Eesti politsei astub järjest tõhusamalt vastu inimeste pangaarveid tühjendavale küberkuritegevusele, seda ka rahvusvahelisel tasandil.

„Arvutikelmid juba hoiatavad üksteist internetifoorumites, et hoidke Eestist eemale, seal saab politsei teid kätte. See on väga hea tunnustus.”

President avaldas politseinikele lugupidamist ja soovis neile edu tööl, mis kaitseb Eestit sisemiselt ja annab meie inimestele turvatunde.