“Üks seik minu teletöötamise perioodist, kui ma üritasin ringhäälingunõukogus kaitsta ideed, et Urmas Ott saaks Eesti Televisioonis uue saatesarja, siis tollases ringhäälingunõukogus oli väga palju inimesi, kes läksid endast täiesti välja,” ütles praegune BNSi peatoimetaja Ruussaar täna Eesti Raadio saates “Rahva teenrid”.

“Teatritegelane Jaak Allik nende hulgas, öeldes, et see ei ole mitte ainult halb mõte, vaid nad keelavad selle,” rääkis Ruussaar.

“Kui ma tuletasin meelde, et ringhäälingunõukogu ei saa sekkuda ETV sisusse, ma olin tookord telejuht, siis teatud poliitiliste jõudude survel leiti teine moodus. Kuna ringhäälingunõukogu sai piirata teatavaid investeeringuid või kinnitada niiöelda investeeringud ehk siis tehti lihtsalt rahaliselt ära ja öeldi, et seda summat selle sarja jaoks ringhäälingunõukogu heaks ei kiida,” sõnas endine telejuht.

Ruussaare hinnangul oli see erakordselt halb, sest et Urmas Ott pandi teataval määral sundseisu. “Ta tegi mäletatavasti väga head saadet erakanalis, aga erakanali programmiloogika dikteeris selle saate sisule midagi sellist, mis ilmselt ei klappinud päris nende nägemustega, mis Urmas Ott oleks tahtnud teha,” nentis Ruussaar.

Ainar Ruussaar töötas aastatel 2003–2005 Eesti Televisiooni programmidirektori ja 2006-2007 Eesti Televisiooni juhatuse esimehe ametikohal.