Oja ütles portaalile
, et arvatavasti järgmise aasta maikuuks olukord Venemaa suhetes teiste riikidega ei muutu ning seega on Eurovisiooni boikoteerimise teemaks võtmine põhjendatud.

“Tegu on mõttelaadiga ja see ei muutu poole aastaga,” arutles Oja võimaliku olukorra üle poole aasta pärast, mil toimub Eurovisiooni lauluvõistlus Venemaal.

Peeter Oja arvates võib boikoteerimine Venemaa suhtes hästi mõjuda — “tuua nad maa peale, kuna neile meeldib suurustamine — näidata teistele välist “läänelikku” olekut, kuid tegelikult on kõik seesmiselt õõnes — niimoodi on see kõikvõimalike suurürituste, aga samas ka sõjaväe puhul.”

Venemaa ja Gruusia vahelise konflikti põhjus seisneb Peeter Oja arvates selles, et tõenäoliselt ei pidanud Gruusia president Mihheil Saakašvili närv Venemaa provokatsioonidele vastu ning vastane suutis seda kiiresti ära kasutada.

“Ma ei imesta, kui Venemaa ignoreerib kõiki võimalikke sanktsioone, mis talle võidakse esitada, ning käitub nii nagu ise heaks arvab,” arutles ta ja lisas, et Venemaa on korduvalt lubanud oma vägesid Gruusiast välja viia, kuid ei ole seda teinud — see näitab selgelt, et teda ei saa usaldada.