Taanist pärit hindaja Kristoffer Kappeli sõnul oli Aasi (nr 31) vaieldamatult näituse kõige kaunim lehm, samas ka väga hea udaraga, kirjutab Maaleht.

“Aasi oli vaieldamatult parim, tal on väga ilus välimus ja on ka väga hea udaraga,” põhjendas Aasi võitu loomade hindaja Kristoffer Kappel Taanist.

Teisele kohale jäi Heimtali HK OÜ esmaspoeginud lehm Amore (nr 35), kelle juures võlus Kappelit hea udara kõrval — udaral on väga hea nisade asetus ja suurus — veel ka ilus seljajoon ja jalad.

Kokku osales eesti punast tõugu lehmade iludusvõistlusel 67 suurepärast looma, vasikat, mullikat ja lehma üle Eesti, tänavu ka Saaremaalt. Kõige enam loomi, 17, esitas hindamiseks Tartu Agro, järgnesid Avo Kruusla Põlvamaalt 12 ja Sallasto OÜ Viljandimaalt 10 loomaga.

Lehmvasikate hulgas tunnistati parimaks Sallasto OÜ vasikas Uduke (nr 9), järgnesid Brita (nr 1) Haage Agro OÜst ja Õnne (nr 7) Avo Kruusla talust.

Tiinete lehmikute grupi kolm kaunitari on Gita (nr 13) Türi TMK-st, Lindi (nr 15) Tartu Agrost ja Käde (19) Tiia Parmu talust Võrumaalt.

Veel selgitati kolm kaunimat pull Cartoon 44018 tütart, esikolmikusse kuulusid Urbi (nr 22) Sallasto OÜst, Karoliina (nr 23) Tartu Agrost ja võitnud Urbi õde Urba (nr 21) Sallasto OÜst.

Kõige enam konkureeris Ülenurmel ilusaima tiitlile esmaspoeginud lehmi, ühtekokku 22. Aasile, kes pälvis kõigi lehmade kategoorias esikoha ja Vissi tiitli, järgnesid Amore (nr 35) Heimtali HK OÜst ja Bella (nr 32) Tartu Agrost.

Noorte lehmade hulgas kuulus 15 konkurendi seas kolmikvõit Tartu Agrole, esikoha sai Sära (nr 60), teine Nööbi (nr 51) ja kolmas Britt (nr 59).

Täiskasvanud lehmadest oli kõige vanemal osalejal Ummil (nr 64) seljataga juba viis poegimist. Kaksikvõit läks taas Tartu Agrosse, parim Aia (nr 65), kellele järgnes Bibi (nr 66). Jõgevamaalt Vaimastvere Agro OÜ lehmale Mellile (nr 69) jäi kolmas pjedestaalikoht.

Finaalis Vissi 2008 tiitlile võistlesid kolme lehmagrupi parimad omavahel. Aasile järgnes samuti esmaspoeginud lehm Amore.