“On raske uskuda, et terve mõistusega inimesed võivad tõsiselt rääkida Kuubal saabunud liberaliseerimisest,” kirjutab Laar oma
.

Laar ei mõista, kuidas Eesti võis sanktsioonide tühistamisega nõustuda. “Eesti teab oma valusate kogemuste põhjal, mida kommunism endast kujutab. Mida oleksime mõelnud, kui peale noorterahutusi ja 40 kirja oleks Läänes kuulutatud, et tegelikult ei toimi Eestis mitte venestamine vaid liberaliseerimine, mille tõestuseks on fakt, et kuigi dissidente pannakse Nõukogude Eestis endiselt vangi, kiusatakse 40.kirjale allakirjutanuid lihtsalt niisama taga. Nüüdseks on sellest möödunud paarkümmend aastat ning oleme oma mineviku unustanud,” kirjutab Laar.

Sanktsioonide tühistamise vastu astusid välja ainsatena Rootsi ja Tšehhi, “kuid lõpuks nendegi suud kinni, jõudes “kuldse” üksmeeleni, mis kommunistlikku diktatuuri Kuubal paraku vaid tugevdab.”

Laari hinnangul võiks Euroopa kuulata antud küsimuses nende arvamust, kes demokraatia eest Kuubal seisavad ning kes olid sanktsioonide mahavõtmise vastu, kinnitades, et see vaid julgustab kommunistlikke võime endisel viisil jätkama.