„Paadireis sai tükk aega tagasi ära broneeritud, kuid nädal tagasi tuli kinnitus, milles küsiti, kas grupis on ainult kurdid, sest tingimata peab olema ka kuuljaid,“ rääkis Eesti Päevaleht Online’ile Tallinna puuetega inimeste koja juhatuse esimees Tiiu Hermat Tallinna ja Harjumaa kurtide ühingut tabanud ebaõnnest.

„Kahjuks ei saa meie paat teie gruppi viia üle lahe saartele ja tagasi tuua. Kuna sõit algab sellega, et kapten seletab ära ohud mis võivad ette tulla,“ kirjutas reisi korraldava firma, Pakri Saarte Arendamise SA projektijuhi assistent Marju Jaanimägi.

Puuetega inimeste koja esimehe sõnul on viga suhtumises: „Lihtsam on keelduda kui lahendusi pakkuda. Oleks võinud ju kirjutada, et kuna on selline lugu, siis palun organiseerige endile ülesõidu ajaks tõlk.“

„Reisi tühistamine tekkis asjaolust, et eelnevalt oli teostatud teine broneering, mida ei olnud võimalik tühistada,“ rääkis Pakri Saarte Arendmise SA projektijuht Jaanus Saat.

„Kui uued kuupäevad sobivad, siis ei ole probleemi ülevedu teostada. Informatsioon ohutusnõudmiste osas saadetakse kliendile vajaduse korral kirjalikult,“ ei näe Saat kurtide sõitjate veos üldse probleemi.