Urvaste Ess-sooga on keeruline lugu: riik lubab seal turvast kaevata, kuid valla arengukava mitte, sest kardetavasti võib soos kaevandamine kohalikud inimesed veeta jätta, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Nüüd ootab vald keskkonnaministeeriumi hinnangut. Turvast kaevandada sooviv firma aga ähvardab kaevandamisvõimaluse äralangemise puhul kahjunõudega, mis vallavolinike sõnul käiks omavalitsuse rahakotile üle jõu. Seega peaks nende sõnul kaevamist lubama, kuid kohalik selts Roheline Urvaste taotleb võimalikust kahjunõudest hoolimata soo kohaliku kaitse alla võtmist.

Vallalehes puhkes diskussioon. Vallavolinike pöördumine aga oli lehe tometaja Margus Konnula sõnul liiga pikk ja ta lühendas seda umbes kolmandiku võrra. Muu hulgas langes välja ka lause, mis kõlab nii: „Hääletamise hetkel oli järelpäringule Keskkonnaministeeriumist vastus saanud, nimelt palus Maa-amet meil ennem seisukoha võtmist, oodata ära just Keskkonnaministeeriumi vastus?“

Urvaste vallavolikogu esimehe Margus Klaari hinnangul lähtus Margus Konnula teksti lühendades ja ka kõnealust lauset eemaldades isiklikest huvidest, kuna kuulub seltsingusse Roheline Urvaste.

Konnula leiab, et toimetas teksti ajakirjanduslikult õigesti: „Oleks ju võinud helistada, aga ma ei tulnud selle pealegi, et see lause võiks tekstis kõige tähtsam olla. Lugeja jaoks loost midagi kaotsi ei lähe."

Vallavolikogu aga nii ei leia ja eile sai Margus Konnula kirja, mis teavitas teda toimetajatöö lõppemisest.

Vallavolinike sõnul pakkusid nad toimetajale mitu võimalust leht ümber teha, kuid Konnula ei soostunud.