Vabatahtlikud on Jõelähtme vallast Ülgase illegaalselt prügimäelt mõne nädalaga ära vedanud vähemalt 400 tonni prügi, kirjutab SL Õhtuleht.

Koristuskampaania “Teeme ära 2008” meediajuhi Tiina Urmi sõnul saadi plats eelmise nädala lõpuks puhtaks, kuid ei möödunud päevagi, kui puhtaksroogitud maalapile hakkasid tekkima uued prügikuhjad — kes on võseriku veerde sokutanud ehitusprahti, kes paberipahna…

Urm ütles Delfile, et lugu ei ole sugugi nii kurb. “Tänaseks oleme eelkoristuse raames metsade alt ära koristanud juba ligi tuhat tonni prügi ja seniste vaatluste põhjal ei ole juurde tulnud prügi hulk sugugi nii suur.”

“Algusest peale oli selge see, et on väike osa inimesi, kes meie metsi harjumuspäraselt lagastab ja tõenäoline oli, et nad päevapealt oma tegevust ei lõpeta,” märkis Urm. “Kuid neid inimesi, kes seda tegevust ei tolereeri on järjest rohkem — alates kampaania algusest, on järjest suurenenud nende inimeste hulk, kes lahtiste silmadega enda ümber toimuvat tähele panevad ja ka hoolimatuid inimesi korrale kutsuvad,” lisas ta.

“Homme tuleb kodudest välja 40 000 inimest, kes tahavad, et selline lagastamine lõppeks. Juba eelnevate nädalate jooksul on meile teada antud kümnetest erinevate seltside, organisatsioonide ja lihtsalt sõpruskondade korraldatud koristustalgutest üle Eesti, mis on samast vaimust kantuna juba teoks saanud.”