Projekti Teeme ära 2008 meediajuht Tiina Urm ütles KUKU raadiole, et olukord vaadatakse üle ja on võimalik, et mõnes piirkonnas, kus vabatahtlikest prügikoristajatest on puudu, registreerimist ka pikendatakse, vahendas ETV24.

Urmi sõnul on praeguse seisuga näiteks Tapal ja Valgas puudu üle 100 vabatahtliku. Kella 11 seisuga oli internetis end registreerinud üle 30 900 inimese. Lisaks internetile on vabatahtlike registreeritud ka muid kanaleid pidi, mitmed vallad on vabatahtlike registreerimisega tegelenud.

Aktsiooni meediajuhi sõnul laekub järgmise nädala keskpaigaks kõikidele registreeritud meeskondade juhtidele kiri, kus on täpsed juhised koristuspäeva kohta. Näiteks info, millisesse lipujaama tuleb 3. mail koguneda ja milline varustus kaasa võtta. Lipujaamu on üle Eesti 208.

Koristajate tööpäeva pikkuseks on arvestatud 4 tundi. Kokku kogutud prügi toimetatakse esmalt lipujaama, hiljemalt 4. mai õhtuks peaks see lipujaamadest olema jõudnud jäätmejaamadesse.

4. mai õhtul toimub kolmes Eesti linnas koristajatele suur tänukontsert “Puhta Eesti Pidu”. Kontsert algab kell 17 Tallinna Lauluväljakul, Tartu raekoja platsil ja Narva linnuses. Kõiki peopaiku ühendab videosild.