Nii andiski Pihl eile politseiameti juhile Raivo Aegile korralduse nii kiiresti kui võimalik kärpida politsei eelarvest 113 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Esialgu oleme otsustanud, et personalikulude ehk palkade kallale me ei lähe, seega tuleb kokkuhoid saavutada majanduskulude arvelt,“ ütles politseiameti pressiesindaja Anne Osvet. Viimase viie aasta jooksul on politseiameti majanduskulud suurenenud minimaalselt. Osveti hinnangul on ka praegu jõus olevat eelarvet keeruline täita, sest elu on läinud niivõrd palju kallimaks.

“Meil pole rahaga siin midagi laiutada ja uus kokkuhoiukäsk tähendab, et autodel on vähem bensiini ja päris suur osa patrullautosid jääb lihtsalt seisma,” lisas Osvet.

Terve eilse päeva väldanud eelarvekärpeid puudutanud koosolekutel käidi välja ka esialgne arvutus, mille kohaselt jääks sügisest seisma ligi 80 protsenti patrullautodest. Osveti sõnul pole plaan siiski realistlik. “On selge, et suureneb jalgsi-patrullide arv ja ühes sõidukis ei istu tulevikus enam kaks, vaid kolm politseiniku,“ lisas Osvet.

Kokkuhoiukäsu on saanud ka teised ministeeriumi ametid.