Nimelt andis sotsiaalministeerium mullu suvel heakskiidu eraldada läbi HMN MTÜ-le Miikaeli Ühendus 203 050 krooni infoportaali abort.ee rajamiseks, kirjutab EPL Online.

Eelmisel nädalal avatud portaali sisu ei olnud aga päris see, mida ministeerium näha lootis. Portaal pidi taotluse kohaselt olema maailmavaateliselt neutraalne infoallikas. Samas on hetkel portaalis üleval ka eraldi poliitilised argumendid

Samuti on näiteks enamus tuntud rasestumisvastaseid vahendeid, nagu pillid ja spiraalid, liigitatud aborditegemise meetodite alla ja saavad hukkamõistva hinnangu.

Portaali loonud Miikaeli ühenduse osakonna Elukultuuri instituut esindaja Maria Joanna Madise sõnul aga vastab portaali sisu taotluses kirjeldatule.

“Taotluses kirjutasime, et portaal lähtub elujaatavast väärtussüsteemist (mis annab ka selgelt mõista, milline on maailmavaateline orientatsioon) ja keskendub põhjalikult ennekõike inimese lootelisele arengule ning selgitab selle taustal abordi füüsilist, psüühilist ja sotsiaalset reaalsust.”