“Sellest peab kujunema ühiskonna- ja kultuuriolusid analüüsiva mõtte foorum, kuhu oodatakse arendavaid arvamusavaldusi aadressil
. Blogi vorm lubab oma seisukohta väljendada mis tahes kujul: artiklina või aforismina, mõttekatkete või kommentaarina, ettepaneku või esseena,” teatas Delfile blogi üks ellukutsujatest Linnar Priimägi.

“Eesti kultuuritegelaste hulgas on tekkinud surutise tunne. Nagu kõige ilmekamalt näitab Võidusamba saatus, ei panda haritlaste häält mikski. Otsustajad otsustavad kultuurirahvast mööda — mis sisendab ohtu, et eesti kultuuri tervikuna suunavad ebapädevad jõud ja poliitilised päevahuvid. Just nendes huvides õhutatakse eesti haritlaste vastuseisu “lihtinimestega”. Avalikkusse jõuavad avaldused: “Vabadussamba vastased suudavad üksnes alandada ja naeruvääristada lihtsaid inimesi…”,” märgib Priimägi.

“Küllap tajuvad kõik vähegi Eestist hoolivad inimesed, et just tänu oma kultuurilise vastupanu võimele elasime üle nõukogude okupatsiooni. Kakskümmend aastat tagasi kinnitas seda uhkelt loomeliitude ühispleenum.

Täna, 20 aastat hiljem, tuleks seda kinnitust uuendada. Meie taasiseseisvunud riigis hakkab maad võtma stagneeruv ebakultuursus. See ilmneb igal erialal — hariduses, meedias, kunstis, teaduses, teeninduses, liikluses, poliitikas, üldises elukorralduses. Kui ärksam haritlaskond nüüd häält ei tõsta, võib viie aasta pärast juba hilja olla,” hoiatab Priimägi.

“Kuni mõte liigub, ta elab. Näitame, et Eesti Vabariigil kui kultuurriigil on mõtet! Kakskümmend aastat hiljemgi.”