Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on oluline näha asju kontektis, mitte neid sealt välja rebida. „Antud uuring ei ole nõusoleku mitteandmise aluseks, vaid on üks asjaolu, mida otsuse langetamisel kaaluti,” lisas Mutli. „Meie jaoks oli uuringus tähelepanuväärne nii tugev vastuseis kasiinodele kui ka see konkreetne piirkond, kus küsitlus läbi viidi,” teatas Raepress.

Tallinlaste seisukoha kindlakstegemiseks tellis Tallinna linnakantselei 2007. aasta detsembris uuringu, mis viidi läbi Mere pst piirkonnas liikuvate tallinlaste seas. Uuringu eesmärgiks oli kindlaks teha tallinlaste seisukoht kavandatavate kasiinode asupaiga suhtes aadressidel Mere pst 4b ja Mere pst 10. Kuna Mere pst 6E mängukoht asub nimetatud aadresside vahel, siis võib avalikkuse seisukoha kindlakstegemisel lähtuda antud uuringust.

Tõrjuva hoiakuga vastuste kogukaal on Mere pst potentsiaalsete variantide puhul kokku 73 protsenti.

„Oma otsuses toetume ka Tallinna Kesklinna halduskogu seisukohale, kes ei toetanud hasartmängude korraldamise tähtaja pikendamist aadressil Mere pst 6E, samuti lähtume sotsiaalsetest kaalutlustest,” jätkas Mutli. „Sellest tulenevalt on antud uuring igati asjakohane, mida tuleb hasartmängukoha sobivuse hindamisel kohalikul omavalitsusel arvesse võtta.”

AS Novoloto ei ole saanud nõusolekut mängukohtade avamiseks aadressidel Mere pst 4b ja Mere pst 10.