„Seadus lubab maad maksustada 0,5-2,5 protsendi ulatuses maa maksustamise määrast. Edasi on juba kõik valijate kätes. Valijad on valinud volikogu ja volikogu esindab rahvast ja kui see volikogu otsustab maamaksu määra hüppeliselt suurendada, tuleb kaudselt öelda et see on valijate tahe olnud,” ütles Ansip valitsuse pressikonverentsil.

„See, mis Tallinnas toimub, ei ole minu jaoks kindlasti päris normaalne,” ütles peaminister, kelle arvates peavad inimesed valimistel otsustama, missugust maa maksustamise määra nad tahavad.

Ansip möönis, et valitsus saaks teha seaduse muudatuseks eelnõu, kuid Eestis kui riigikogu või valitsus muudab kohaliku omavalitsuse eelarvetulusid või -kulusid eelarveaasta keskel, siis ta peab kõik saamata jäänud tulud või täiendavalt tekkivad kulud omast eelarvest kinni maksma. „Ega see tagajärgedeta kindlasti ei oleks,” ütles peaminister.

„Mina ei pea isiklikult mõistlikuks sellist maamaksu tõusu,” möönis ta ja lisas, et praegu Tallinnas toimuv viitab ka seaduses olevatele lünkadele.

„Tunnistagem, liiga suur voli on antud volikogule, kes seda maksu puht saamahimust ilma täiendavaid teenuseid pakkumata, hüppeliselt suurendab.”