Keilas elav Andrus Lõoke tellis möödunud aasta detsembri alguses Tripletrade’i Interneti-poest aadressil http://www.tripletrade.eu 18 800 krooni maksnud nurgadiivani. Et firma kodulehel oli soovitus kogu raha ette maksta, siis seda Lõoke tegigi. Diivan lubati mehele koju toimetada üheksa nädalaga.

“Öeldi, et see aeg kuluvat diivani Hiinast Eestisse toomiseks,” teadis Lõoke. “Lõpuks sain alles selle aasta 9. märtsil e-kirja, et kaup jõudis lõpuks Eestisse ja saan selle kohe kätte. Tegelikult pole ma siiani midagi saanud.”

Internetilehe Perekool foorumis kirjeldab oma kogemust Tripletrade’iga paarkümmend inimest, kellest enamiku kahju ulatub paarikümne tuhande kroonini.

Teisipäeval pärast seda, kui autor saatis osaühingu Tripletrade omanikule Kristjan Kallule (22) e-kirja, ilmus firma kodulehele kiri, milles teatatakse, et Tripletrade’i kauplus on suletud ja firma pankrotis ning alates tulevast teisipäevast, 25. märtsist on klientidel võimalik oma ülevalolevad nõuded esitada pankrotihaldurile. Firma lubab, et ühendust võetakse kõigiga ja tagastamisele kuuluv summa kooskõlastatakse. Samal ajal puuduvad teatest pankrotihalduri andmed.

Pärnu politseiosakonna infojuht Hedy Tammeleht ütles, et Pärnu politseile on laekunud seoses OÜ Tripletrade’iga kaks avaldust ja politsei on alustanud kriminaalmenetlust kelmuse paragrahvi alusel, mille eest on ette nähtud rahaline trahv või kuni kolmeaastane vangistus.

Tammeleht lisas, et kui e-teenuseid pakkuva firma käitumine tundub kahtlane ja on alust oletada, et tegemist on pettusega, tasub pöörduda politsei poole.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja soovitas kõigil teistelgi pettasaanutel kindlasti politseisse pöörduda.