Keskfraktsiooni esimehe Vilja Savisaare hinnangul on selgusetu, kas riigikogu menetluses olev tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu SE 181 on kooskõlas Euroopa Liidu ema- ja tütaräriühingute direktiiviga 90/435/EMÜ1, vahendas erakonna pressiesindaja.

„Sellest tulenevalt on põhjendatud täiendavate analüüside tellimine, et selgitada võimalikke puuduseid ja ohte, mis võivad kaasneda antud eelnõu vastu võtmisega. Täiendav analüüs on põhjendatud ka ennetamaks võimalikke rikkumismenetlusi ja kohtuvaidlusi,” kinnitas Savisaar.

“See paneb meie riigi ja meie äriühingud raskesse ja ebakindlasse seisu, kus puudub selgus ja kindlus, mis antud eelnõu vastuvõtmisega kaasneb. Samuti puudub selgus, kas Euroopa Komisjon meie poolseid muudatusi peab piisavalt põhjendatuks ja kooskõlas olevaks. Seetõttu on igati põhjendatud täiendavate uuringute tellimine sõltumatu rahvusvahelise eksperdi poolt,” arvas Savisaar.

Vilja Savisaar ütles ka, et täna arutab Keskfraktsiooni ettepanekut rahanduskomisjon: „Loodame, et meie ettepanek leiab toetust, sest see tagaks kvaliteetsema seadusloome.”