„Ma usun et paljusid inimesi häirib see, kui meie kauplustes õhtusel ajal hakatakse vedama paelasid õlle ja veini osakondade ümber, see jätab kummalise mulje,” ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo valitsuse presskonverentsil.

„See paelavedamise asi on see, milles meil valitseb küll vist täielik konsensus valitsuses,” lisas peaminister Andrus Ansip.

„Keegi ei pea normaalseks seda, et mingist kellaajast mingi territoorium kaupluses eraldatakse politseilindiga ja siis üks tegevus, mis enne oli täiesti aktsepteeritav ja seaduslik, muutub korraga ebaseaduslikuks ja taunitavaks. Küllap on teie hulgaski neid, kes on tundud ennast viimase päti, suli ja kaabakana, kui tema korvist on avastatud pudel veini või õlut kellaajal, mil seda seal olla ei oleks tohtinud. Selles osas on meil kindlasti üksmeel,” ütles peaminister.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Tallinna alkoholimüügipiirangu juures kõige ebameeldivam poodide võimalus alkoholile reklaami teha. „Minule ei meeldi, et Tallinna suurtes kaubanduskeskustes hakatakse kaks tundi enne kella kaheksat tegema reklaami: „Head inimesed, meie kaupluses saab veel kaks tundi osta alkoholi.””

„Mulle tundub, et see kella kaheksane piirang ja need paelad — ma ei oskagi öelda, kas see on see on koomiline või piinlik või mõlemad koos — aga ei oska öelda, et see väga tark oleks,” ütles kaitseminister Aaviksoo.