Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli märkis, et riigikogus on läbinud esimese lugemise Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu hasartmänguseaduse muutmiseks, millega täiendatakse seadust sätetega, mis oleks aluseks valla- või linnavalitsusele hasartmängukoha avamiseks nõusoleku andmisest keeldumiseks, teatas Raepress.

“Menetluses oleva seaduse eelnõu kohaselt on kohalikul omavalitsusel õigus määratleda piirkonnad, kus õnnemängukohtade avamine on keelatud, õigus nõusoleku andmisest keelduda, kui taotletav mängukoht asub koolieelse lasteasutuse, kooli vms asutuse vahetus läheduses,” märkis Mutli.

“Menetluses oleva hasartmänguseaduse muutmise eelnõu või uue seaduse jõustumisel tekivad ka Tallinnal reaalsed alused õnnemängukoha avamiseks nõusoleku andmisest keeldumiseks. Oleme jätkuvalt seisukohal, et Tallinnas on liiga palju hasartmängukohti ning selles osas vajab see valdkond korrastamist,” lisas Mutli.

Abilinnapea Jaanus Mutli tõdes, et Tallinna linn kavatseb vastu võtta üldised reeglid, millest lähtudes hakatakse andma hasartmängukohtadele kooskõlastust. “Meie kaugem soov on jõuda järele teistele Euroopa pealinnadele, kus hasartmängukohad ja antud valdkond on selgelt reglementeeritud,” lausus Mutli.

Arvestades õnnemängu mängukohtade suurt arvu Tallinnas, jõuti läbirääkimistega mängukorraldajaga AS IMG Kasiinod kokkuleppele, et nõusoleku saamiseks õnnemängukoha tegevuse jätkamiseks tähtajaga kolm aastat E.Vilde tee 122 on hasartmängukorraldaja nõus alates 1. juulist 2008 sulgema Videomat Casino nime all tegutseva mängukoha aadressil E.Vilde tee 73.

Maksu- ja tolliameti andmetel on 1. jaanuari 2008 seisuga Tallinnas 90 kehtivat õnnemängude korraldusluba.

Hasartmänguseaduse kohaselt võib õnnemängu, kihlveo või totalisaatori mängukoha avada üksnes aadressil, mille kohta vastav valla- või linnavalitsus on andnud kirjaliku nõusoleku enne korraldusloa taotlemist. Vastavalt hasartmänguseadusele tunnistatakse korraldusluba kehtetuks, kui valla- või linnavalitsus ei anna nõusolekut hasartmängude korraldamise tähtaja pikendamiseks.