Teiste hulgas saavad autasud näiteks riigikogu esimees Ene Ergma (Riigivapi II klass), endine peaminister Juhan Parts (Riigivapi II klass), diplomaat Marina Kaljurand (Riigivapi III klass), Ingrid Rüütel (Valgetähe I klass), jalgpallitreener Jelle Goes (Maarjamaa Risti IV klass), endine telediktor Marite Kallasmaa (Valgetähe V klass).

“Oma riigi 90. aastapäeva eel tänab ja austab Eesti riiklike autasudega inimesi, kes oma tegevusega on aidanud kaitsta, hoida ja edendada Eesti Vabariiki,” kirjutas president Ilves otsuse eessõnas.

“Eesti Vabariik püsib meie kodanike julgusel ja teotahtel. Eesti Vabariik püsib inimestel, kes on pühendunud oma kutsetööle, ühiskondlikule tegevusele ja oma peredele,” rõhutas riigipea. “Eesti tänab arste, õpetajaid, teadlasi, kohaliku elu eestvedajaid, kultuuritegelasi, vabadusvõitlejaid, politseinikke, kaitseväelasi ja riigiametnikke nagu ka inimesi, kelle tegevus on aidanud meil iseseisvuse taastamise järgselt võimalikult kiiresti oma riik tugevaks muuta.”

President Ilves pöördus ka Eesti sõprade poole välisriikides: “Eesti Vabariik tänab meie sõpru ja toetajaid maailmas, kes läbi oma tegevuse on aidanud selgitada ja toetada meie taotlusi, kes on aidanud Eesti häälel kõlada ja meie unistustel teoks saada.”