“Mind teeb kurvaks, et Eesti riigis puudub siiani arusaam, et tankid on vajalikud täisväärtusliku jalaväelase väljaõppel,” rääkis Laaneots Vikerraadio hommikuprogrammis.

Armeejuhi sõnul aitaks tankide olemasolu meie kaitseväelasi valmistada ette ühelt poolt tegutsema koos lahingtehnikaga ning teisalt ka tegutsema tankide vastu, vahendab ETV24. Lisaks kasutatakse tanke Laaneotsa väitel üha enam ka erinevatel missioonidel.

“Ma ise tulin äsja Afganistanist, kuhu taanlased on oma tankid viinud, sest see on üks kindlamaid ja otstarbekamaid jalaväe toetamise vahendeid. Kindlasti oleks otstarbekohane mingit arvu tanke omada ka Eesti kaitseväel,” rääkis Laaneots ja lisas, et see on tema seisukoht olnud juba 1991. aastast saadik.

Rääkides Eesti rahva kaitsetahtest, märkis Laaneots, et Eesti ühiskond põeb siiani teatud mõttes alaväärsuskompleksi, mis tuleneb meie traagilisest ajaloost ning see väljendub paraku ka kaitsetahtes.

“Me saame sellest alaväärsuskompleksist ükskord üle, aga see võtab kaua aega, ilmselt mitmeid inimpõlvkondi,“rääkis Laaneots, kuid lisas, et näeb rahva kaitsetahte kasvus juba ka positiivseid märke.

“Aprillisündmused näitasid, et meil on väga palju vabatahtlikke, kes tulevad meie riigile raskel hetkel appi,” nentis armeejuht.