„Ühe täna ilmunud päevalehe esilehekülg ähvardas automaksu kehtestamise võimalusega. Tuletan meelde, et 2005. aastal kaotas Tallinnas just Reformierakond selle maksu,” lausus erakonna peasekretär.

Tänane Äripäev tsiteeris rahandusminister Ivari Padarit, kelle kinnitusel automaksu järgmisest aastast küll ei tule, kuid mainis samas, et automaksu teemat on arutatud Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel ning üldiselt on teema õhus.

Rahandusministeeriumi maksupoliitikaosakonna peaspetsialist Meelis Laub ütles Äripäevale, et saastemaksu kehtestamise aluseks võiks võtta auto võimsuse, mootorimahu, kaalu, sõiduki maksumuse, CO2 eritamise või kütusetarbimise.

„Lisaks on Euroopa Liidu energiamaksude direktiividest tulenevalt hiljuti tõstetud Eestis kütuseaktsiisi. Autode omanikud ei pea muretsema täiendava maksukoormuse pärast — Reformierakond on automaksu kehtestamisele vastu,” märkis Michal.

Ta lisas: „Nagu igal aastal tuleb talv üllatusena eriautobaasidele, siis sama kindlalt tuleb vähemalt korra aastas jutuks automaksu kehtestamine.”