“Vähemalt mitte seda valitsust, kus on sotsiaaldemokraadid,” ütles Nestor Delfile. “Ja ka mitte riigikogu, kus on sotsiaaldemokraadid,” lisas ta.

Endise sotsiaalministri hinnangul vähendatakse selle eelnõuga 600 000 Eesti töövõtja turvatunnet ja kahandatakse nende õigusi.

Nestori sõnul on uus töölepinguseadus nagu tööandja unistus, kuid mis on teistega läbi arutamata. “Oluliste muudatuste tegemine töölepinguseaduses tehakse koostöös tööturu osapoolte, ametiühingute ja tööandjatega.”

“Meie kolleegid ei ole kinni pidanud koalitsioonileppest, kus oli kirjas, et muudatused tööseaduandlusesse tehakse koostöös partneritega,” sõnas Nestor.

Tema sõnul lähtub uus töölepinguseadus ekslikust arusaamast tööturu paindlikkusest. Eesti tööturg on juba täna küllalt paindlik, seda ka mitmete välisekspertide hinnangul. Paindlikkuse sildi all hakatakse kärpima töötajate õigusi, rääkis sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni juht.

Nestori sõnul on praegune koondamishüvitiste maksmise kord teiste Euroopa riikidega võrreldes keskmise pikkusega. „Senine koondamishüvitiste maksmise kord on end õigustanud nii rasketel kui headel aegadel,” kinnitas Eiki Nestor. „Seetõttu on üllatav sotsiaalministeeriumi soov võtta vastu ebainimlik seadus, mis mõjutab kõiki tööd tegevaid inimesi meie riigis,” ütles Nestor.

Koondamishüvitise kärpimise kava näitab eelnõu autorite ebakompetentsust, kuna nad ei ole aru saanud sellest, kuidas töötukassa toimib, märkis Nestor.

“Kontseptsioon on vale. On väga kahetsusväärne, et selline pooltoores valedest eeldustest lähtuv dokument saadeti avalikkuse ette.”