ETV saade “Pealtnägija” tõi vaatajateni kaadrid, mis salvestati ööl vastu 1. septembrit satanistliku ühenduse Musta Veenuse Ordu (MVO) riitusel.

Sõnum, mille MVO peapreester Tallinnas toimunud salatalitusel (all)maailma saatis, räägib enda eest: “Minu käes on Eesti Vabariigi koolide ja haridusasutuste nimekiri. Mina, Põrguvürsti tõeline kummardaja pühitsen need asutused saatanale, kes valitseb kõiksust ja igavikku. Et nendes saaksid tärgata rüvetamata teadus silmakirjaliku enesepettuse asemel. Hail Saatan!”

Satanistide väitel koolides kristliku religiooni pealesurumise tasakaalustamiseks toimunud riituse viis läbi Eesti satanismi esipaar — MVO peapreester ja preestrinna, keda tuntakse varjunimede Rax ja Pentagramm all.

Ühtlasi on nad esimene paar Eestis, kes abiellus satanistlikul talitusel. Tegu on esmapilgul tavalise väikelast kasvatava noore perega, kus nii mees kui naine töötavad lugupeetud ametikohal.

Kuid nii naabrite, töökaaslaste kui avalikkuse eest varjatud elus kannavad nad Eesti esimeste ja seni ainsate satanistlike vaimulike talaare.

Selgitamaks, kes nad on, mis vahet on satanistil ja saatanakummardajal või kuidas tähistatakse nende kodus jõulupühi, lubasid Rax ja Pentagramm “Pealtnägija” võttegrupi esmakordselt oma koju, kus muuseas asub Eesti ainus paikne satanistlik altar.

Eesti ainus avalik satanistlik organisatsioon Musta Veenuse Ordu (on püüdnud end aastaid kogudusena registreerida, kuid edutult.

MVO-l on paarkümmend ametlikku liiget, aga huvilisi on väidetavalt kümme korda rohkem. Et hoida eemal tuisupäid ja usujooksikuid, võetakse ordu täieõiguslikuks liikmeks alles 21-aastaselt.

Satanistide legaliseerimise mõtte on teiste seas maha laitnud Tartu Ülikooli õpetlased, sest nende hinnangul on satanism ohtlik nõrganärvilistele ja kergelt mõjutatavatele.