Lisaks sellele, et Tsiigu internetikauplus ei suuda täita tellimusi, võttis ettevõte tarbijatelt ettemaksu tellitud asjade eest kuni 100%, kuigi seaduse kohaselt ei pea tarbija kaupu või teenuseid tellides ette maksma rohkem kui 50% tellitava kauba või teenuse lõpphinnast, teatas tarbijakaitse pressiesindaja.

Tänaseks on Tsiigu internetikauplus tänu tarbijakaitseameti sekkumisele oma tellimustingimusi muutnud ja kauba eest küsitakse ette 50% kauba lõpphinnast.

Tarbijakaitseamet paneb kõikidele tarbijatele südamele, et kui tarbijad märkavad kauplusi (sh internetikauplusi), mis küsivad ette rohkem kui 50% tellitavate kaupade või teenuste lõpphinnast, tuleb sellest kindlasti teavitada tarbijakaitseametit. Vastavalt Eestis kehtivale seadusandlusele on selline teguviis keelatud.

Tarbijakaitseamet on OÜ Trendshopiga korduvalt suhelnud. Käesolevaks hetkeks on mõned inimesed tänu tarbijakaitseameti sekkumisele luhtunud tellimuse eest makstud raha tagasi saanud, kuid paljud veel mitte.

Tarbijakaitseamet kehtestas ettevõttele täpsed kuupäevad (14, 21 ja 28. detsember 2007), millal Tsiigu internetikauplus peab tarbijatele raha tagastama. Kui nimetatud kuupäevadeks pole tarbijaile raha tagastatud või tellitud tooteid kohale toimetatud, saab tarbijakaitseamet kohaldada väärteomenetluse ja teha ettevõttele trahvi kuni 30 00 krooni ulatuses.

Lisaks eelmainitule on tarbijakaitseamet probleemi lahendamiseks kohtunud Mustamäe linnaosavalitsusega, kelle pädevuses on ettevõtetele tegevusloa väljaandmine. Samuti on amet kontakteerunud politseiga, palvega ettevõtte koduleht sulgeda, kuna ametil puudub selleks pädevus.

Tarbijate, kellele Tsiigu internetikauplus ei ole tellitud tooteid kohale toimetanud või luhtunud tellimuse eest ette makstud raha tagastanud, kaebused edastab tarbijakaitseamet kaebuste komisjonile, mis saab Tsiigu internetikaupluselt tarbijatele kuuluva raha välja mõista.

Viimase abinõuna on tarbijatel õigus pöörduda kohtusse. Antud juhtumi korral (suur arv kahju kannatanud tarbijaid) on Tarbijakaitseametil tarbijate nõusolekul õigus esindada neid maakohtus.