“Me saame inimestele öelda ainult, et ärge tehke tuld. Me ei saa neid panna tuletõrjemasinate peale ja viia depoosse soojenema. Me ajame inimesed neist hooneist välja. Me saame pangega vett valada lõkkele, kuid meil ei ole mingeid muid võimalusi. Me peame neid koos (linnaga) otsima,” rääkis Timberg intervjuus ETV hommikuprogrammile “Terevisioon”.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar pidas Koplis kuus inimelu nõudnud majapõlengu üheks põhjuseks lünki päästeteenistuse töökorralduses.

Timberg kinnitas, et võtab kindlasti ühendust Tallinna linnapea Edgar Savisaarega ja pakub välja omapoolseid variante.

“Me vaatame ameti funktsioonid üle, seda enam, et meil on tulemas uus päästeseadus. Kui on probleem juhtimises, siis vaatame juhtimise üle,” kinnitas Timberg.

Timbergi sõnul andis ta juba novembris korralduse vaadata üle mahajäätud majad. Ta olevat palunud isegi jätta tuleohutuse järelevalve inspektoritel plaanilised kontrollimised tahaplaanile ning keskenduda kriitilises seisus olevatele hoonetele.

Päästeameti direktori sõnul tuleb enne külmade saabumist tegutseda kiirelt. “Kahekümnest hukkunust on kaksteist mahajäätud hoonetest. See on eriline olukord. Me peame mõlemad (linnaga) andma omapoolse parima, sest kõige hullem aeg ehk külmad ilmad pole veel saabunud.”

Timbergi sõnul valitseb inimeste seas linnalegend, et päästeteenistused on rumalad, lohakad ja laisad ning päästeametil polevat korralikku päästetehnikat.

“See on jama. Meil on praegu oluliselt tehnikat juurde tulnud. Uued ehk kaheksa aasta vanused masinad vahetatakse tuttuute vastu,” selgitas Timberg