„Me oleme alati olnud seisukohal, et ei peaks olema nii, et päästeamet ei kuulu linna süsteemi, nii nagu see praegu on,” ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil, viidates, et linna juhitud päästeteenistus oleks suutnud õnnetuse ära hoida.

Tallinna pressiteenistuse teatel ei ole aga linnapea väitnud nagu näeks ta traagilises põlengus päästjate süüd. Vastupidi — linnapea rõhutas, et hindab kõrgelt linnavalitsuse ja päästeameti koostööd, teatas Tallinna pressiteenistus.

Küll aga märkis linnapea, et ta ei pea õigeks mõni aasta tagasi siseministeeriumis läbiviidud reformi, mille kohaselt päästeteenistus allutati ainult riigi siseministeeriumile.

„Olen kogu aja pidanud seda reformi ebaõigeks ja tallinlaste suhtes ebaõiglaseks. Õnnetused toimuvad meil, aga päästeamet on selle reformiga viidud meist kaugemale,” konstateeris Savisaar.

Linnapea märkis ka, et „Kui poleks olnud kohtulikku jantimist Kopli elurajooni väljaehitamise ümber, mille korraldas meile üks asjast huvitatud ärimees, siis oleksid need majad olnud tänaseks lammutatud ning inimesed elus“. Savisaar soovitas justiitsministril mõelda, kuidas lihtsustada niisuguste küsimuste kohtulikku menetlust, et lahendused oleksid kiiremad tulema.