Kaitsepolitsei andmetel otsustas Kaldasaun Lääne-Eesti päästekeskuse juhina augustis 2006 hüvitada Pärnumaa päästeteenistuse endisele direktorile Jaanus Teearule mööbli väärtuse, mille Teearu oli ostnud päästekeskuse korterisse, kui ta selles elas, kirjutab Pärnu Postimees.

Kapo tõlgendas seda korruptsioonivastase seaduse rikkumisena ja tegi Kaldasaunale 300 krooni trahvi. Samuti karistati teda 300kroonise trahviga selle eest, et ta mullu oktoobris maksis ühekordset tulemustasu enda juhitava asutuse töötajatele, sealhulgas ka iseendale summas 15 000 krooni.

Kaldasaun ja tema kaitsja Helina Luksepp kapo otsusega ei nõustunud, palusid selle tühistada ja menetluse väärteoasjas lõpetada. Nende hinnangul hüvitas päästeamet õigustatult endise rentniku poolt tehtud parendused. Sellega on oluliselt suurenenud ka korteri väärtus ja kasu ei saanud mitte Kaldasaun, vaid päästeamet.

Teises episoodis leidsid nad, et tol ajal oli selline tulemustasude maksmine päästeametis tavaline praktika. Lisatasude maksmise kord oli reguleeritud Lääne-Eesti päästekeskuse palgajuhendis ning preemia maksmine ei mõjutanud Kaldasauna kui ametiisiku olulist majandushuvi.

Kohus rahuldas kaebuse, tühistades kaitsepolitsei poolt väärteoasjas tehtud otsuse täies ulatuses ning lõpetas Kaldasauna suhtes väärteomenetluse temale etteheidetavates tegudes väärteo tunnuste puudumise tõttu. Menetluskulud kannab riik.

Pooltel on 30 päeva jooksul õigus esitada kohtuotsuse peale kassatsioonkaebus riigikohtule.