Kõik maastikusõidualad asuvad metsamajanduslikult väheväärtuslikel aladel ning seal ei esine eelneva kontrolli alusel looduskaitselisi väärtusi. Esimestena avatakse maastikusõidurada Padisel, Anija vallas Mustjõe maastikusõiduala ning Kuusalu vallas Aru maastikusõidualam, teatas RMK.

„Arvestades palju on Eestis erinevaid maastikusõidukeid, on selliseid alasid kindlasti vaja ja see on samuti üks võimalikke metsa rekreatiivse kasutamise viise,“ ütles RMK metsamajanduse keskkonnajuht Toomas Väät.

Maastikusõiduvõimalused on jagatud tinglikult kaheks: maastikusõidualadeks ning maastikusõiduradadeks. Maastikusõiduala on looduses piiritletud ringpiiriga, mille sees võib igal pool sõita. Maastikusõidurada on aga kindlasuunaline mahamärgitud rada. Alade ülemäärase kasutamise tõttu tekkida võiva keskkonna kahjustamise või endale õiguse seada piiranguid või keelata

Kindlasti on maastikusõidualade ja -radade avamine RMK poolt suur samm edasi. Saab ju nende organiseerimise ja inimeste teadlikkuse tõstmisega inimese tehnikahuvi ja looduse säästliku kasutamise ühendada“, märkis Eesti Autospordi Liidu 4x4 alakomitee esimees Mait Mumme.