“Terve ja tervisliku elutee esimeste sammude astumiseks pole kunagi hilja ja need sammud on lihtsad: süüa tervislikku toitu, autosse istumise asemel minna jalutama või jooksma, loobuda suitsetamisest ja ülemäärasest TV-ajaviitest,” sõnas Maripuu oma Delfile saadetud teates.

“Nii rajame vundamendi pikale, tervele ja rõõmuküllasele elule. Alustagem selle vundamendi rajamisega nüüd ja kohe,” kutsub sotsiaalminister üles.

“Südame- veresoonkonna haigused on Eesti meditsiini-murede hulgas esimeste seas. Kaotame igal aastal liiga palju inimesi erinevatele tõbedele, mida tegelikkuses paljuski oleks olnud võimalik vältida. Kurvastavalt palju on lahkujate hulgas neid, kellele elu ja loodus justkui oleks lubanud veel pikka ja õnnelikku eluiga,” sõnas Maripuu.

“Iga ettevõtmine, iga samm, mis aitab inimesteni viia teadmist, et oma tervise ja keha eest hoolitsemine, meile antud eluvõime igakülgne toetamine on osa inimlikust kultuurist,” märgib Maripuu oma avalduses.

Täna kinnitavad Eesti Südameliidu, Eesti Kardioloogide Seltsi, Eesti Vabariigi valitsuse ja omavalitsuse esindajad allkirjadega ühist otsust järgida Eestis Euroopa Südametervise Harta põhimõtteid. Eestimaa elanike südame tervise eest hea seismine on kogu ühiskonna mure.

“Tänasel maailma südamepäeval kutsun kõiki üles mõtlema südamega oma südamele. Meie soojad ja helded südamed peavad olema terved!”