Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna politseidirektor Tarmo Miilitsa sõnul pole Tõnismäel kitsal maa-alal asuvas trollipeatuses võimalik avalikku koosolekut läbi viia nii, et see ei häiriks jalakäijate liiklemist ja ühistransporditeenuse osutamist.

“Rahvusraamatukogu ja Kaarli kiriku vaheline haljasala on viimaste kuudega oluliselt muudetud ning seal pole ruumi rahvakogunemiseks. Kuigi koosoleku korraldaja teatas kuni 25 inimese osavõtust, võib eelmise aasta kogemuste põhjal oodata arvukamat rahvahulka,” lisas Miilits.

”Antud avaliku koosoleku läbiviimine oleks mõistlik Sõjaväe kalmistul, mitte Tallinna kesklinnas asuvas olulises liiklussõlmes,” nentis politseidirektor.

Nimetatud asjaolusid arvestades keelas Põhja prefektuur korraldatava avaliku koosoleku läbiviimise Tallinnas Kaarli puiesteel asuvas trollipeatuses ja tegi korraldajale ettepaneku esitada uus teatis koosoleku läbiviimiseks sobivamas kohas.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Julia Garanža ütles Delfile, et taotluse koosoleku korraldamiseks tegi Dimitri Klenski.

Punaveteranid on aastaid 22. septembril kogunenud Tõnismäele pronkssõduri juurde, et tähistada Nõukogude vägede saabumist Tallinna 1944. aastal.