Eelnõu kohaselt küsitakse rahvahääletusel „Kas toetate Eesti Vabariigi osalemist tuumaenergeetika arendamisel Ignalina tuumaelektrijaamas?” Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles, et rahvahääletuse korraldamise peamiseks eesmärgiks on viia debatt Eesti energeetika tulevikuvisioonidest uuele sisulisele tasandile ning kaasata rahvas Eesti tuleviku jaoks oluliste otsuste tegemisse.

Rahvahääletuse läbiviimise päev on eelnõu kohaselt 2. märts 2008. aasta. Savisaare sõnul rahvahääletuse läbiviimise aeg valitud selline, et valitsusel oleks piisavalt aega vajalike riskide igakülgseks hindamiseks ning kõikide uuringute teostamiseks.

„Hiljemalt paar kuud enne rahvahääletuse korraldamist tuleks kõik uuringud avalikustada ning alustada nende baasil laiaulatuslikku ühiskondlikku debatti, kuhu oleks kaasatud lisaks poliitikutele ka teadlased, vastava valdkonna spetsialistid, keskkonnaühendused ning kõik asjast huvitatud isikud,” ütles Savisaar.

Savisaare sõnul on senistes arengukavades tuumaenergeetikat puudutatud üksnes möödaminnes ning sisuliselt on ebamugavat teemat lihtsalt ignoreeritud.