Kasiinovastase meeleavalduse korraldamise kohaks on valitud Eesti suurima kasiinoketi esindaja Olympic Entertainment Group peakontori esine. Meeleavaldus toimub 18.juulil kell 12.00 Olympicu hoone ees, Tallinnas Pronksi tänaval, teatab meediafirma DypoS

Avalik üritus registreeriti Tallinna linnavalitsuses 29.juunil.

„Kui meie aktiivsus päästab kasvõi ühe Eesti pere kasiinotragöödiast, oleme õnnelikud, et oleme õigel teel. Eesti ühiskond on lahendusteks valmis, aeg on valitsejatel teha julge otsus,” arvas liikumise asutaja Max Kaur.

Kasiinovastase meeleavalduse põhieesmärk on jätkata ühiskonnas tekkinud kriitilist diskussiooni üha keerulisemaks muutuva probleemi üle, mille lahendusena nähakse riigi ja omavalitsuste poolt kasiinoäri kontrolli alla võtmist.

Tõsiselt kaalutakse sarnaste kampaaniate ja meelaavalduste laiendamist ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse. Kasiinoäri kontrolli alla võtmise liikumine Eestis on leidnud positiivset vastukaja ka Lätis, Leedus ja Poolas.

“Täna Eestit valitsev kasiinoepideemia hävitab ühiskonda kiiremini kui mingi muu haigus. Tegemist on ühiskonna ja riigi julgeolekut ohustava nähtusega, mille tagajärjel satub kontroll riigi ja ühiskonna üle järjest rohkem kasiinoärikate kätte, kes kasutavad selleks hasartmängusõltlasi, poliitikuid ja meediat,” lisas Kaur.

Käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinoäri riigi kontrolli alla võtmist pooldav liikumine „Riigikasiino2011” on korraldanud mitu üleriigilist kampaaniat ning aktsiooni. Kasiinovastaste liikumine kutsus Eesti Olümpiakomiteed, Kultuurkapitali ning kõiki õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutusi loobuma kasiinopoolsetest rahalistest toetustest.