„Reformierakonna liberaalne alkoholipoliitika on hävitav ja enesetapjalik,” ütles Savisaar, vahendas Keskerakonna pressiesindaja. „Selle tagajärjeks on hukkunud, sandistunud, täisväärtusliku elu ja töövõime kaotanud — enamuses just noored — eesti inimesed.”

Savisaare sõnul on Keskfraktsioon seisukohal, et kogu riigis peab olema ühtne alkoholipoliitika ja see tuleb seadustada riiklikul tasemel.

Savisaare sõnul on inimestel tulenevalt alkoholitarbimise kasvust ning sellega kaasnevast kahjust nii ühiskondlikul kui ka isiklikul tasandil ootused alkoholipoliitika karmistamisele „Võrreldes varasemate aastatega on rangete piirangute kehtestamise pooldajate arv kasvanud,” märkis ta.

Savisaare sõnul on alkoholi kättesaadavuse piirangud seotud eeskätt suurema ühiskondliku ja sotsiaalse turvalisuse taotlemisega. „Uuringud alkoholi kättesaadavusest on näidanud, et kui alkohol on vähem kättesaadav, siis tarbimine ja alkoholiga seotud probleemid vähenevad,” märkis ta. „Kellaajalisi müügipiiranguid on küllaltki odav rakendada ja on rakendatavad suurele osale rahvastikust. Kellaajalised piirangud alkoholi müügile piiravad alkoholi ostu võimalusi ja aitavad kaasa liigtarbimise vähendamisele.”

Riigikogu liige Jaak Aab ütles, et ta tegi eelmise valitsuse sotsiaalministrina alkoholiseaduse eelnõu ettevalmistamisel mitmeid ettepanekuid alkoholi müügipiirangute osas. „Liberaalset alkoholipoliitikat jutlustava justiitsminister Rein Langi kindla soovi tõttu öine alkoholi müügi piirang eelnõust välja jätta ei jõudnudki tookord alkoholiseadus Riigikokku,” märkis Aab. „Reformierakonna poliitikute arusaamad pärinevad ikka veel seeriast — uppuja päästmine on uppuja enda asi. ”Viinarallides” valdade ja linnade vahel saavad kannatada just joobes noored inimesed.”

Aab ütles, et Eestis on alkoholi tarbimise arvestuslik kogus ca 13 liitrit puhast piiritust inimese kohta aastas ja sellega oleme Euroopa Liidus häbiväärsel esimesel kohal.

„Vigastussurmasid on aastas umbes 2500, nendest 1500 on otseselt seotud alkoholiga,” lisas ta. „Joomise tagajärjel on hukkunuid ühe aasta jooksul sama palju kui kogu Vabadussõja jooksul.”

Keskerakonna fraktsiooni algatatud alkoholiseaduse muutmise seaduse eelnõu nägi ette alkohoolse joogi jaemüügi või muul eesmärgil tarbijale üleandmise keelustamist kella 23.00-st kuni 08.00-ni.