Pärast pronkssõduri teisaldamist teatas Venemaa ajakirjandus, et Peterburi majandusfoorum loobub protestiks Tallinki laeva kasutamisest.

Tegelikult tehing katki ei jäänud. Majandusfoorumi korraldajad palusid Enn Pandi ning Ain Hanschmidti juhitaval Tallinkil kaotada laevalt Victoria I kõik sümbolid, mis viitavad laeva Eesti päritolule.

Äripäeva andmetel lubasid korraldajad sellise vastutulelikkuse eest maksta Tallinkile lisaks juba kindlaksmääratud tasule veel täiendavalt 5 miljonit krooni.

Tallink Grupi juhatuse liikme Andres Hundi sõnul seatakse laev valmis vastavalt kliendi soovidele. Kui te ka hotelli lähete, siis koristatakse ja seatakse hotellituba valmis, tõi Hunt näite. “Lipp ei puutu asjasse. Laevad sõidavad nii, nagu reeglid ette näevad,” kommenteeris Hunt väidet, et põhimõtteliselt on võimalik ilma liputa samuti rendile anda.

Delfi kirjutas 23. mail, et Eesti laeva, mis peaks teenindama Peterburis toimuva rahvusvahelise majandusfoorumi VIP-külalisi, sunniti väidetavalt eemaldama riigilippu. Toona kinnitas laeva omanik Tallink kindlalt, et sellised väited ei vasta tõele.

Ajalehe Tvoi Den andmetel pidid Peterburi 9. rahvusvahelist majandusfoorumi korraldajad kõnevõime kaotama, kui selgus, et nende tellitud luksulik laev seilas Eesti lipu all. Pealtnägijate sõnul oli esimene, kelle närvid vastu ei pidanud, üks orgkomitee kõrgetasemelistest liikmetest. „Koristage see ära! Uputage või ära, mul ükspuha,” kamandas ta järsul toonil.

Tallinki müügi- ja turundusdirektor Peter Roose eitas toona kategooriliselt, nagu oleks jutuks tulnud lipu eemaldamine laevalt. Keegi ei ole käskinud laevalt lippu ära võtta ja lippu ei võeta ära, kinnitas Roose.