Kõikide alkohoolsete jookide jaemüügi õigus on ajutiselt peatatud 1. juunist kuni 2. septembrini igal päeva õhtul kella 20:00-st kuni järgmise päeva hommikul kella 8:00-ni, teatas Harju maakonna pressiesindaja.

Täiendavalt rakendub alkoholimüügi keeld 31. mai õhtust kella 20.00-st kuni 2. juuni hommikuni kella 8.00-ni seoses lastekaitsepäevaga, 29. juunil kella 20.00-st kuni 2. juulil kella 8.00-ni seoses Noorte Laulu ja Tantsupeoga ning 31. augustil kella 18.00-st kuni 3. septembrini kella 8.00-ni seoses kooliaasta algusega.

Välikohvikutes on alkoholimüük keelatud 31. mai õhtust kella 20.00-st kuni 2. juuni hommikuni kella 8.00-ni seoses lastekaitsepäevaga, 29. juunil kella 20.00-st kuni 2. juulil kella 8.00-ni seoses Noorte Laulu ja Tantsupeoga ning 31. augustil kella 18.00-st kuni 3. septembrini kella 8.00-ni seoses kooliaasta algusega. Antud keeld laieneb nii kauplustele, rändkauplustele, välikohvikutele kui ka väljaspool siseruume toimuvatele avalikele üritustele. Neil aegadel ei tohi väljaspool siseruume toimuvatel avalikel üritustel ka lahjat alkoholi müüa.

Väljaspool siseruume toimuvatel avalikel üritustel võib müüa üksnes lahjat alkoholi (mahuprotsendiga kuni 22), välja arvatud laste- ja spordiüritused, kus alkoholi müük on keelatud.

Maavanema kehtestatud alkoholimüügi piirang kehtib kogu maakonnas tervikuna ja tingimusteta, sõltumata kohaliku omavalitsuse otsuse olemasolust või puudumisest.

Korralduse eesmärgiks on tagada avalik kord ning kehtestada Harju maakonna piires ühtne ning kõiki kohalikke omavalitsusi võrdselt kohtlev alkoholi jaemüügi kord.

Ettepaneku alkoholimüügi peatamise korralduse väljaandmiseks tegid maavanemale Põhja politseiprefektuur ja Harjumaa omavalitsused.

Harju maavanema korraldusega nr 1213-k “Alkohoolsete jookide jaemüügi õiguse ajutine peatamine” saab tutvuda Harju maavalitsuse kodulehel www.harju.ee.